Välkommen till Guide Till Bröstförstoring

BRÖSTETS ANATOMI


Feb. 07, 2010. Anatomin i det kvinnliga bröstet består av ett komplett system som är ihopsatt av olika fina vävnader (fettvävnader) är majoritet, men även körtel och fintrådiga vävnader existerar. Brösten, eller bysten är en körtel med externt sekret. Den inre strukturen kan se annorlunda ut eller ändras p.g.a av förändringar i kroppen t.ex. menstruation, graviditet eller ålder beroende på fall till fall. Brösten är 2st körtlar som sitter i mitten av bröstkorgen.  

Bröstvårtan (mer eller mindre utstickande) och vårtgården (det runda området kring bröstvårtan) hittar man normalt i mitten av bröstet. Bröstvårtan sticker upp ur vårtgården som en utbuktande kroppsdetalj. Normalt har den formen av en cylinder eler kon, dock finns det fall där den ser annorlunda ut. Dimensionen på bröstvårtan varierar, men är dock direkt relaterad till storleken på själva bröstet i helhet. Utvändigt är bröstvårtan knölig och lite skrovlig. Utvändigt kan man observera tio eller 12 öppningar som bröstmjölken utmynnar i.

Vårtgården är en cirkulär region på ca 15-25 mm i diameter som är situerad på det mest prominenta området på bröstet. Vårtgården har en aningen mörkare färg än resten av bröstet.  Inuti vårtgården finns 12-20 knölar som callas Morgagnis tuber, de är även de typer av körtlar. Storleken på vårtgården kan variera mycket under graviditet. De fintrådiga vävnaderna som tidigare nämnts, bildar tillsammans med ett annat system de öppnigar som bröstmjölken kommer ut ifrån.      

Var och en av dessa snibbar är satt samman i ett system som leder till öppningarna i bröstvårtan. De är sammansatta i skinnet genom ligament som specialister kallar Coopers hängslen. På insidan tar de hand om pectorial musklerna. Det är utmed dessa som även bröstmjölken hämtas, de är uppdelade i två lager av celler: ett lager på insidan av brösten och ett på utsidan.

Lika mycket som funktionen och strukturen på bröstet ändras har det även med att balansen mellan processen att göra.

 


Den här guiden har utarbetats enbart i informativt syfte. Guidetillbrosforstoring tar inget ansvar för någon form av förlust, skada eller åkomma orsakad eller förutsatt orsakad, direkt eller indirekt av informationen eller brist på information på den här sidan, eller otillbörligt utförande av övningarna, metoderna eller teknikerna som beskrivs i guiden.